İşte MEB'in e-mezun projesi...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Meslek liselilere iş garantili eğitim

(İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mesleki ve teknik eğitim liselerinden mezun olanların işe girip girmediğinin, iş yerlerinde karşılaştığı problemlerin ve okuldan aldıkları eğitimin yeterli olup olmadığının tespit edileceğini belirtti. ?Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi Projesi', Etap Altınel Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Bakan Çelik, ?e-Mezun Projesi' ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların istihdam edilme durumlarının daha kolay belirleneceğini söyledi. ?e-Mezun Projesi'nin referans yerine performans getireceğini belirten Çelik, ?Bu projeyle; hangi okuldan mezundur, hangi dersleri aldı, hangi özelliklere sahiptir, iş dünyası ne istiyor vb. bütün özellikleri bir araya getiriyoruz? diye konuştu. Sadece iş arayanlarla, eleman arayanların bu projede bir araya gelmediğini kaydeden Çelik, ?Bütün mesleki ve teknik eğitimden mezun olan gençlerimizin daha sonraki hayatlarındaki serüvenini takip edeceğiz. İşe girdi mi, girmedi mi? Girdiği zaman nelerle karşılaştı? Kendi tercihiyle mi girmedi? Bütün bunları tespit edeceğiz. Mesleki ve teknik eğitimimizi mükemmelleştirmek için iş dünyasının ve işverenlerin ne istediklerini de alacağız. Bu sadece bir izleme programı değil, aynı zamanda bir AR-GE faaliyetidir. Üretimin olduğu yerde meslek erbabına, mesleki ve teknik eğitime ihtiyaç vardır? diye konuştu.


Bakan Çelik MEB'in e-mezun projesini tanıttı

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların piyasada istihdam edilme durumlarını bilgisayar ortamında izlemek amacıyla oluşturulan ''e-Mezun Projesi''nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mesleki ve teknik eğitim liselerinden mezun olanların işe girip girmediğinin, iş yerlerinde karşılaştığı sorunların ve okuldan aldıkları eğitimin yeterli olup olmadığının tespit edileceğini belirtti.

''E-Mezun Projesi''nin bu amaçla uygulamaya konulduğu ifade eden Çelik, ''İş arayanlarla iş dünyasını buluşturacağız. Bundan sonraki yol haritamızı da buna göre çizeceğiz'' dedi. "Bu sadece bir izleme programı değil, bir ar-ge faaliyetidir" diyen Çelik, bunun takibini MEB Eğitimi Araştırma Geliştirme Dairesi'nin yapacağını söyledi.

NÜFUSU SUÇLAMAYALIM

''Türkiye'nin nüfusunun çok olduğu, bu nüfusla yeterli istihdam sağlanamayacağı söylendiğini'' ifade eden Çelik, şöyle konuştu: ''Ben şahsen bu kanaatte değilim. Türkiye, 70 milyon nüfusuyla büyük bir ülkedir. Elbette çocuk, anne sağlığını esas alan bir doğum stratejisi, bir çoğalma stratejimizin olması gerekiyor. Japonya'nın nüfusu Türkiye'nin iki katı kadardır ama toprakları Türkiye'nin yarısından daha azdır. Türkiye'nin sekizde biri büyüklüğünde olan bir ülke nüfusu da Türkiye'nin iki katıysa, Japonya'da kişi başına gelir 35 bin dolar olabiliyorsa bunun üzerinde düşünmemiz gerekiyor. Büyük devlet aynı zamanda büyük nüfus demektir. Lüksemburg'un taşı toprağı altın olsa, kişi başına düşen gelir 100 bin dolar olsa Lüksemburg hiçbir zaman büyük devlet olmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber